Ötletek, praktikák, tanácsoka tartósításhoz
Idén nagyon jó termés volt a kertedben és nem szeretnéd, ha mindez kárba veszne? Egy „Szedd magad gyümölcsösben” úgy belelendült a családod a szedésbe, hogy most nem tudod, mit kezdj a rengeteg gyümölccsel? Szeretnél a zöldségeidből télen is enni, de nem tudod, hogyan tartósíthatnád őket?
Ha csak egy kérdésre is IGEN-nel válaszoltál, akkor most jól figyelj!
Nagy valószínűséggel a hidegebb évszak beköszöntével is szívesen ennél – ha nem is friss epret -, de eper lekvárt biztosan. Tanulj egy gyakorlott háziasszonytól!Hogy ki az, akit ajánlok neked? Nézzük meg először, hogy miért érdemes otthon tartósítanod?
Mivel a tanfolyam elvégzése után már tudni fogod azt is, hogy milyen gyümölcsnek és zöldségnek mikor van az érési ideje, ezért a befőzést kimondottan erre az időszakra tudod időzíteni. Milyen előnyökkel jár számodra az általunk ajánlott tanfolyamok elvégzése?
3 tévhit a befőzéssel kapcsolatban:Lehet, hogy csupán ezért nem vágtál még bele az otthoni befőzésbe? 1., a befőzés kockázatos Jó, ha tudod, hogy ennek oka legfőképpen a megfelelő információk hiánya. 2., a befőzés időigényes A Befőzés kezdőknek tanfolyam részei:
Ez a tanfolyam 14 alapanyagból 33 eltett élelmiszer leírását tartalmazza!
Általános ismeretek Befőzés Fagyasztás Tartósítási naptár Narancs Eper Cseresznye Meggy Sárgabarack Ribizli Őszibarack Szilva Paprika Paradicsom és paprika Zöldségek Savanyúság, téli saláták A Befőzés kezdőknek c. tanfolyamot elsősorban azoknak ajánljuk: akiknek semmilyen információjuk nincs a befőzésről, soha nem is tettek el semmilyen gyümölcsöt, zöldséget. De, azoknak is hasznos lehet, akik már többször kísérleteztek lekvárok vagy befőttek elrakásával, de jó néhányszor kudarcba fulladt a próbálkozásuk.
A Tartósítás házilag tanfolyam részei:
Ez a tanfolyam már 40 alapanyagból 110 leírást tartalmaz!
1., rész Az élelmiszerek romlása és tartósítása, tartósítási eljárások, tartósítószerek A tárolás és tartósítás megtervezése (helyigény, időszakok, eszközök, pénz) Tárolás tartósítás nélkül Tartósítás vízelvonással, hőkezeléssel (szárítás, befőzés, aszalás) Tartósítás oldatokban (savanyítás, tárolás olajban) Fagyasztás Egyéb módszerek
2., rész a., A tartósítás első szakasza (április közepétől július elejéig) Medvehagyma Narancs Spárga Bodza Rebarbara Eper Kapor Málna Egres Zöldborsó Cseresznye Meggy Sárgabarack Uborka Ribizli Tök és patisszon Zöld fűszerek
b., A tartósítás második szakasza (augusztus közepétől október közepéig ) Fejtett bab Őszibarack Paprika Paradicsom Paprika és paradicsom együtt Szilva Áfonya Alma, körte Birsalma Szőlő Szeder Fokhagyma Zöldségek Savanyúságok Csonthéjasok Téli saláták készítése
A Tartósítás házilag c. tanfolyamot inkább azoknak ajánljuk: akik szeretnének átfogó képet kapni a befőzés és tartósítás mikéntjéről. E tanfolyam során a lekvárok és befőttek készítésen kívül megismerkedhetsz olyan különlegességek készítésével, mint a különféle zöldségkrémek vagy a nátriumglutamát nélküli ételízesítő. Sőt, a fagyasztás és a szárítás is szerepel az anyagban. Tisztában vagyunk azzal, hogy:háziasszonyként nem mindig lehet megoldani azt, hogy egy többnapos tanfolyamon részt vegyünk, sőt az is előfordulhat, hogy már a kamrában állnak a leszedett gyümölcseid, ezért nem tudsz kimozdulni otthonról. Pontosan ilyen praktikussági okokból ez a tanfolyam emailben fog megérkezni hozzád pdf formátumban. És, ha akarod, akár ki is nyomtathatsz belőle egy-egy részt, hogy kéznél legyen a konyhában.
Mennyibe kerül?A Befőzés kezdőknek tanfolyam ára: 5.990.-Ft
Te melyiket választod?
Mi a menete a rendelésnek?A rendelés után kapsz egy emailt, amiben megtalálod a fizetéshez szükséges adatokat.
|