Tavaszi agrárképzések a természet szerelmeseinek

 

fejleckepLassan ébred a természet, nyílnak a virágok, és mindannyian örülünk annak, hogy egyre többet tudunk a szabad levegőn lenni nagy téli kabátok és fagyok nélkül. Jólesik kimozdulni, lerázni magunkról az őszi-téli fásultságot, és újult erővel nekivágni azoknak a céloknak, amiket még január elején tűztünk ki, de valahogy elsikkadtak, elmaradtak.

A tavaszi megújulás segít abban is, hogy új dolgokat tanuljunk, akár magunktól, akár – ha komolyabb az érdeklődésünk -, egy-egy tanfolyam keretében. Népszerűek az OKJ-s tanfolyamok, de vannak rövidebb, hobbi jellegű agrárképzések is, amelyek kielégíthetik a kíváncsiságunkat.

Fontos, hogy olyan tanfolyamot válasszunk, ahol a gyakorlatban is megtanulhatjuk, kipróbálhatjuk az elméleti tudásunkat, hiszen gyakorlati órák nélkül éppen a legizgalmasabb részt hagynánk ki!
Ilyen hosszabb, alaposabb, gyakorlati órákkal is megfűszerezett OKJ-s tanfolyam a Kertész képzés (OKJ 34 622 02). Nemcsak teljesen kezdőknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki többet szeretne tudni a zöldségnövények szaporításáról, gyümölcsültetvények kialakításáról, szőlőtermesztésről. Ki tudja, talán pont ez a tanfolyam hozza el azt a magabiztosságot és inspirációt, hogy végre nekilássunk kialakítani veteményes kertünket, vagy saját vállalkozást hozzunk létre.

További jó dolog benne, hogy ezzel a végzettséggel megszerezhetjük azt az alapot, amivel utána tovább képezhetjük magunkat a Gyógy- és fűszernövénytermesztő (OKJ 35 622 01) tanfolyammal, amely már egy speciálisabb tudást ad a gyógynövények, fűszernövények termesztésével kapcsolatban.

 

Kertész + gyógy- és fűszernövény termesztő tanfolyam

 

Ha pedig csak egy rövidebb kóstolót szeretnénk nagyanyáink tudásából, akkor a Hobbi Gyógy-és fűszernövény tanfolyam lehet a megfelelő választás. Egy-egy alkalommal több vadon termő és termesztett gyógynövénnyel illetve fűszernövénnyel ismerkedhetünk meg. Persze nemcsak a begyűjtés lesz a feladat, hanem különböző krémek, ecetek stb. készítése. Az alternatív gyógymódok iránt érdeklődők is biztosan hasznos tudásra fognak itt szert tenni.

Aki nem elégszik meg az általános növénytani ismeretekkel, hanem tudatosan, ökológiai módszerekkel fogna hozzá kisebb vagy nagyobb léptékű gazdálkodáshoz, annak segítséget nyújt ebben a Gazda + Biogazdálkodó (OKJ 35 621 02) képzés. A kurzus során nemcsak az ökológiai növénytermesztésről, hanem az ökológiai állattartásról és kertgazdálkodásról is szó esik, emellett a napjainkban egyre nagyobb gondot jelentő hulladékgazdálkodásról is fontos ismereteket szerezhetnek az itt tanulók.

 

Gazda + Biogazdálkodó tanfolyam

 

A fenti tanfolyamokat indító oktatási központ már 18 éve elkötelezett az oktatás iránt, különösen a mezőgazdasági, kertészeti témájú képzések felé, hiszen abban van a jövő, ha a fiatalabb generáció körében is folytatódik a természethez való kötődés, a növénytermesztés és állattartás ismerete és szeretete.
Az intézmény több helyszínen is (Budapest, Kecskemét, Kunszentmiklós stb.) várja a tanulni vágyó felnőtteket.

További agrárképzéseket itt találsz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read previous post:
Eperfesztivál 2016 – Tahitótfaluban

  Tahitótfaluban idén immár 18. alkalommal kerül megrendezésre május 27. és 29. között az Eperfesztivál. Nézzük, mire számíthatunk, ha eltöltünk...

Close