Pogányvár Vendégház

 

A Kelet-Cserhát csodálatos kis völgyében található Kozárdon a Pogányvár Vendégház. A község az agroturizmus, és a gyümölcstermesztés mintapéldánya a környéken. Emellett a Palóc hagyományok őrzésének is az egyik kulcstelepülése. A mindössze 193 lelket számláló hegyekkel övezett kis falu, hangulatos, erdős területen, élővíz mellett helyezkedik el és várja a látogatókat.

 

A Pogányvár Vendégház nagy történelmi múlttal rendelkező területen fekszik.

A Pogányvár Vendégház a palóchagyományok őrzésének egyik kulcstelepülésén található.

 

A Pogányvár Vendégház a Mérges patak partján fekszik, hangulatos környezetben.  Az udvar parkosított és virágokkal tele ültetett. A birtokon zárt helyen parkoló várja a vendégeket. A telken pihenősarok és tűzrakó hely is várja a vendégeket. Bográcsozó és szalonnasütő hely is a rendelkezésére áll a látogatóknak.

A ház egy látványos tornáccal rendelkezik, ami egyedi hangulatot kölcsönöz az épületnek. A szobákban a hagyományos régi bútorok találhatóak meg, amikhez a falakon különféle festmények, szentképek, és hímzések is tartoznak.

A Világörökség Bizottság már 1987-ben a szomszédos Hollókőt felvette a Világörökségi listára. A hagyományos településforma, a XX. századi mezőgazdasági forradalmat megelőző falusi élet és a tradicionális építészete miatt kapta meg a település ezt a nagyon neves címet. A Hollókői csodálatos szépségű és felbecsülhetetlen értékű népviselet messze földön híres. Érdemes még az Európa díjas településre, Ipolytarnócra is ellátogatni.

A környék kifejezetten kedvez azon vendégek számára, akiknek fontos az ökoturizmus. Történelmi múltja, természeti látnivalói rengeteg hasznos lehetőséget rejtenek magában.

 

Elérhetőségek >>>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.