Bioborok az idő és a szeretet érlelésében
Wassmann Ralf és Hanauer Susann olyan borokat álmodtak meg, amelyek a szakma elismerése mellett a borkedvelő közönségnek is újszerű élményt nyújtanak.
Mindig is szerettek volna egy saját birtokot. S tudták, hogy a szenvedély önmagában nem elég, csakis akkor vághatnak bele, ha a legjobb feltételek is megadatnak hozzá.
Pár éve közelebbről is megismerkedtek a villányi borokkal, s ez adta meg igazán a nagy lökést.
Azonnal tudták: itt a helye a birtokuknak, hiszen a borászati tanulmányaikat és tapasztalataikat itt végre a gyakorlatba fordíthatják.
1998-ban költöztek Heidelbergből a Villányi borvidékre, hogy valami különlegeset alkossanak.
De mitől is bio a biobor?
A biobor készítésénél nem használnak fajélesztőt, vagy baktériumot, a bor spontán forr, és a savlebontás is spontán zajlik.
A bornak időt kell hagyni az éréshez, ezért nem sietnek a palackozással, hanem türelmesen kivárják, hogy megérjen.
- Nincs műtrágya, helyette komposzt, zöldtrágya
- Nem monokultúra, hanem vegyeskultúra
- Nincs gyomirtás, van hasznos növényzet, pl. here
- Nincs erózió, van humuszfelépítés
- Nincsenek szintetikus vegyszerek, helyettük természetes anyagok vannak
- Nincs magas kéntartalom.