Wassmann Pince

 

Bioborok az idő és a szeretet érlelésében

Wassmann Ralf és Hanauer Susann olyan borokat álmodtak meg, amelyek a szakma elismerése mellett a borkedvelő közönségnek is újszerű élményt nyújtanak.

Mindig is szerettek volna egy saját birtokot. S tudták, hogy a szenvedély önmagában nem elég, csakis akkor vághatnak bele, ha a legjobb feltételek is megadatnak hozzá.

Pár éve közelebbről is megismerkedtek a villányi borokkal, s ez adta meg igazán a nagy lökést.

Azonnal tudták: itt a helye a birtokuknak, hiszen a borászati tanulmányaikat és tapasztalataikat itt végre a gyakorlatba fordíthatják.

1998-ban költöztek Heidelbergből a Villányi borvidékre, hogy valami különlegeset alkossanak.
 

A borkészítés a szenvedélyük.

 
De mitől is bio a biobor?

A biobor készítésénél nem használnak fajélesztőt, vagy baktériumot, a bor spontán forr, és a savlebontás is spontán zajlik.

A bornak időt kell hagyni az éréshez, ezért nem sietnek a palackozással, hanem türelmesen kivárják, hogy megérjen.

  • Nincs műtrágya, helyette komposzt, zöldtrágya
  • Nem monokultúra, hanem vegyeskultúra
  • Nincs gyomirtás, van hasznos növényzet, pl. here
  • Nincs erózió, van humuszfelépítés
  • Nincsenek szintetikus vegyszerek, helyettük természetes anyagok vannak
  • Nincs  magas kéntartalom.

 

Elérhetőségek >>>