Vackor Vendégházak

 

A Vackor Vendégházak Cserkút legmagasabb pontján fekszenek. A szállások egy 4000 nm-es parkosított telken terülnek el. A kerti pihenőből délre a község panorámáját tekinthetjük meg és a kimagasló templomtornyot, de amennyiben távolabbra nézünk, úgy a Villányi hegység szikláit is láthatjuk. A házaktól északra néhány száz méterre található a Jakab hegy.

 

Vackor Vendégházak természetvédelmi területen helyezkednek el.
A Vackor Vendégházak Cserkúton remek rendezvényekkel várják a vendégeket.

 

A Vackor Vendégházak több különálló épületből állnak. Ezek külön-külön mérettel rendelkeznek és más befogadóképességgel is. Az udvaron hinta, homokozó, lengőteke is található, de grillsütő és nyársaló hely is fellelhető. A birtokon napozó, hintaágy és kerti tusoló is a vendégek rendelkezésére áll.

A szálláshely közelében lehetőség van lovaglásra, horgászásra valamint vadászatra is. A környék kiválóan alkalmas túrázáshoz is. A falu középpontjától egy csodaszép kék országos túraútvonal vezet fel a Jakab hegyhez és annak látnivalóihoz. Közben természetvédelmi területen sétálhatunk.

Érdemes megtekinteni a település Árpád kori templomot és annak freskóit is. A helytörténeti kiállítás is remek kikapcsolódást nyújthat.

Cserkúton több rendezvény is várja a vendégeket egész évben. Május elején közös túra és majális, míg a végén a gyermekek számára gyereknapi programok kerülnek megrendezésre. Augusztus 20.-a a hagyományoknak megfelelően a Kenyérünnepe, ahol a népi játékok és kenyérsütés mellett a vendégeket számtalan érdekesség várja. November végén pedig a Márton napi vigasságon vehetnek részt a látogatók.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

53 − 50 =