Vincze Vendégház

 

Heves megye központjában, Egerben található a Vincze Vendégház. A török Minarettől alig 100-150 m-re kellemes, családias környezetben fekszik a szállás. Az udvaron parkolási lehetőség adott, illetve reggeli igény szerint rendelhető.

 

Tökéletes pihenéssel várja a vendégeket a Vincze Vendégház
Az Eger központjában fekvő Vincze Vendégház rengeteg élvezetes programmal kecsegtet.

 

Eger város számos nevezetességet nyújt a pihenni vágyók számára. Nem csak történelmi értékekben gazdag, de jelentős hírnevét kulturális és oktatási szerepe miatt is kapta. Az egyik leghíresebb látványossága az Egri vár. Az 1552-es török ostrom és magyar győzelem tette ezt a várat ország és világszerte ismertté, és a hazafiság jelképévé. A várban működik a Dobó István vármúzeum. A különféle kiállításokon megismerhetjük a vár történetét, a középkori büntetési módokat és a földalatti erődrendszert is. Több féle időszakos kiállítást is megnézhetnek a vendégek, de a vár helyet ad konferenciáknak és rendezvényeknek is. Ezek mellett még romkert, éremverde, de panoptikum is várja a vendégeket.

A klasszicista stílusban épült Egri Bazilika az ország második legnagyobb temploma. Így a turisták másik kedvelt úti célja a vár mellett. Az Egri termál-, és élményfürdő országos jelentőségű gyógyhely. Itt különféle vízi rekreációs lehetőségek várják a gyógyulni vágyókat. A török korból származó Minaret Európa legészakibb emlékműve ebből az időszakból. A 40 m magas toronyba 97 csigalépcső vezet fel.

A Vincze Vendégház mind az aktív, mind a passzív pihenésre vágyók igényeit kielégítheti  úgy, hogy a szállástól alig szükséges eltávolodni, hiszen minden lehetőség a vendégek lába előtt hever.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 10 = 18