Dévényi Vendégház

 

Az erdőkkel borított Bakonyban fekvő Csesznek település nyújt otthont a Dévényi Vendégháznak. Tiszta levegő, csendes környezet és füves birtok várja a vendégeket. Az udvaron tűzrakási lehetőség adott, grillezni, szalonnát sütni, bográcsozni lehet, és parkolási lehetőség is van. A gyermekek részére fa játszótér biztosítja a teljes értékű kikapcsolódást.

 

A Dévényi Vendégház tiszta levegőjű, napsütötte területen fekszik.
A Cseszneki vár a Dévényi Vendégház közelében található.

 

A Dévényi Vendégház és környéke történelmi emlékekben igen gazdag. A településen található Cseszneki Vár a XIII. században épült gótikus stílusban. Zsigmond király idején érte el virágkorát, de komoly szerepet kapott a török elleni küzdelemben, és még a kurucoknak is fontos hídfőállás volt. A Cseszneki Vár romjai még a mai állapotukban is impozáns látványt nyújtanak, és a turisták kedvelt úti célja. A község Falumúzeuma, a katolikus templom, a Szabadtéri színpad is olyan nevezetesség, amit érdemes megnézni annak, aki Cseszneken nyaral.

A Bakonyi erdős vadban különösen gazdag. A vadászati lehetőséggel élők értékes trófeákat vihetnek haza. A környék halastava pedig a horgászoknak kedvez. A környék sűrű, de jól jelzett turista útvonalakkal van átszőve. A látogatók számára gazdag lehetőség adott a természet látványosságait illetően. A környező árkok, rétek és völgyek mind kiemelt turista célpontok.

A közeli Pannonhalmi apátság, és Veszprém város megannyi kulturális kikapcsolódáshoz nyújt segítséget. A Zirci arborétum is segít a teljes értékű pihenés elérésében a vendégeknek.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

58 − = 51