Szedd magad áfonya

Sok helyen az áfonyára, mint a természet gyógyszerére tekintenek. Ezt a hírnevet okkal érdemelte ki ez a gyümölcs. Kevés olyan ételt ismerhetünk, ami ennyire egészséges, és ilyen sok pozitív hatása van a szervezetünkre.

Bár méretét tekintve kicsi, de tápanyagtartalmát nézve óriási gyümölcsnek számít. Rendszeres fogyasztása rengeteg betegség kialakulását akadályozhatja meg, illetve ha már kialakult, akkor meg is gyógyíthatja. Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy az áfonyát a bogyós gyümölcsök királyának is szokták nevezni.

Az áfonya kitűnő alapanyaga a lekvároknak, szörpöknek. A szedd magad áfonyaföld ideális lehetőség számodra, ha egészséges vitaminokban gazdag áfonyát szeretnél szüretelni.
Az áfonya egy nagyon erős gyógyhatású gyümölcs.

Az áfonya pozitív hatása szervezetünkre:

 • Az áfonya egyik legerőteljesebb tulajdonsága az, hogy nagyon nagy dózisban tartalmaz antocián nevű anyagokat. Az antocián egy rendkívül erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyag. Kulcsszerepet játszik a káros szabadgyökök semlegesítésében. Megerősíti a kapilláris rendszert és elősegíti a kollagén termelését, ami a szövetek számára nélkülözhetetlen.
 • Az áfonya képes csökkenteni a vérnyomás mértékét, illetve rendszeres fogyasztása segít fenntartani az egészséges vérnyomás értékeket.
 • Az áfonya javítja a vérzsírok egyensúlyát és bizonyítottan csökkenti a koleszterin szintet.
 • Nagyon hasznos lehet a memóriánk fejlesztésére, illetve a különféle kognitív funkciók javítására.
 • Fontos még a szemre gyakorolt hatása. Ez a tulajdonsága az, ami megkülönbözteti a többi gyümölcstől. Az áfonyában található antocián a retina védelmét segíti azzal, hogy a káros szabadgyökök ellen jelentős védelmet nyújt. Emellett még a nap káros hatásaival is képes felvenni a harcot.

FONTOS!
Mielőtt útnak indulsz, célszerű érdeklődni telefonon, hogy van-e érett gyümölcs a kertben, ill. hogy nyitva vannak-e az általad kiválasztott napon.
Nagyon könnyen előfordulhat ugyanis, hogy előző nap leszedik az utolsó érett szemeket, de akár az időjárási viszonyok miatt is bezárhatják a kertet pár napra.

Ne indulj útnak a Szedd Magad Kisokos nélkül!

Szedd Magad Áfonyaföldek országos listája (a tájékoztatás nem teljeskörű):

Zala megyei szedd magad áfonya föld:

 • Áfonya Kert

  Cím: Zalakaros mellett, Galambok községben
  GPS koordináták: E17.1031808853, N46.5117989113
  Telefonszám: +36-30/ 875-0233
  Email cím: info@afonyakert.hu
  Weboldal cím: www.afonyakert.hu

Az oldalon lévő adatokat folyamatosan frissítjük!

Ha rendszeresen szeretnél értesülni a különböző gyümölcsfajták Szedd Magad akcióinak kezdetéről, a legújabb információkról, hírekről, eseményekről iratkozz fel itt:


“Szedd magad áfonya” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Zsóka,
  Egyelőre nem találtunk ebben a megyében áfonya szedd magad akciót, de ettől függetlenül érdemes nyitott szemmel járni, mert van, amelyik gazda nem hirdeti meg nyilvánosan, mert nincs neki sok gyümölcse, mégis lehet nála szedni.

 2. Szeretném megkérdezni, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében található-e valahol szedd-magad akció???

 3. Sajnos ez elég drága, én leszedetten veszem termelőtőln 2.250.-ért.

 4. Kedves Júlia,

  Budapest környékén nem ismerünk Szedd Magad Áfonyaföldet. Amint lesz, feltesszük a weboldalra.

 5. Szeretnek afonya szedeshez informaciot, Budapest kozeleben, szerenem tudni, hogy mikor hova es mennyiert lehet szedni?

Szólj hozzá!

+ 43 = 51