Eperfesztivál 2016 – Tahitótfaluban

 
18. EperfesztiválTahitótfaluban idén immár 18. alkalommal kerül megrendezésre május 27. és 29. között az Eperfesztivál. Nézzük, mire számíthatunk, ha eltöltünk egy napot a Dunakanyar szívében!

Oda az idei epertermés! Milliós fagykárok a földeken…

 

Elfagyott az eper nagy részeA Somogy megyei Csököly eperföldjein szinte a teljes idei termés megfagyott az éjszaka. Hiába próbálták füstölőkkel védeni a földeket a gazdák, mégsem tudták eloszlatni az április végi hideget. Milliókra rugó fagykárok a földeken…

 

Zöld Almárium – egy újabb zöldségdoboz rendszer

 

Zöld AlmáriumA Zöld Almárium tanyasi közösség idén elindított egy zöldségdoboz rendszert. Klárival, az ötletgazdával beszélgettünk arról, honnan jött az ötlet, mekkora területen gazdálkodnak és hány család zöldségellátását kívánják biztosítani.

 

Dombház a mindennapokban

 
Mi van egy dombház tetején?

Mesébe illő dombházban lakik egy fiatal pár gyermekükkel a Szentendrei-szigeten.
A ház asszonyát – Mártit – kérdezgettük arról, hogy mi késztet valakit a mai világban arra, hogy egy dombházba költözzön a fővárosból.

 

Vadgesztenyéből készült mosószer könnyedén, olcsón


Vadgesztenyéből készült mosószer
Ha kisgyerekeid vannak, biztos Ti is szoktatok ősszel gesztenyét gyűjteni. De, mit csinálhatsz akkor, ha már bevittetek egy adagot az óvodába, iskolába, készítettetek otthon jó néhány gesztenye figurát, és még mindig van belőle?
Használd fel mosáshoz! Hogyan? Azonnal kiderül!

Arborétum a város felett?

 

Arborétum a város felett?A városban élő emberek sok esetben híján vannak a zöld felületeknek. Ha Te is városban élsz, akkor biztos eszedbe jutott már az, hogy ezeket a területeket hogyan lehetne növelni. Arborétum a fellegekben? Mégis hogyan?

 

Zöld gyaloghíd épülhet Londonban?

 

Zöld gyaloghíd épülhet Londonban?A Temze fölött átívelő zöld gyaloghíd látványtervei már el is készültek. Az álomhíd megvalósítása 2017-re várható.  Ekkor vehetik birtokba a gyalogosok London új kertjét. De mit is takar valójában a zöld gyaloghíd kifejezés?

Élő bevásárlóközpont

 
Élő bevásárlóközpontAz élő bevásárlóközpont elnevezés manapság még nagyon újszerűen hat. Sőt, ha megkérdezné tőlünk bárki, hogy mit is takar pontosan ez a megfogalmazás, akkor valószínűleg nagyon sokféle válasz születne. De mégis, milyen élő bevásárlóközpont az, amit Kínában szeretnének megépíteni?

 

Ehető játszókert? Létezik ilyen?

 

Ehető játszókert? Létezik ilyen?Hallottál már az ehető játszókert programról? A gyerekeknek szóló projekt lényege, hogy a kicsik nem csak megismerkedhetnek a gyógy-, és fűszernövények sokaságával, hanem a kisgyerekek ültetik, gondozzák és takarítják is be a növényeket. Ez a kezdeményezés követendő példa lehet az összes gyermeknevelő intézmény számára.

 

Húsvéti zöld tippek

 

Húsvéti zöld tippekHa eddig a korai jó idő ellenére sem akartuk elhinni, hogy itt a tavasz, a Húsvét már vitathatatlanul ezt jelzi.
Nézzük most meg, hogy hogyan tudjuk ezt az ünnepet kicsit zöldebbé varázsolni.