Hajdú Vendégház

 

A Hajdú Vendégház egy présház tetőterében került kialakításra úgy, hogy a tulajdonosok a kényelmi funkciókat teljes mértékben figyelembe vették. Az itt lévő teraszról mesés kilátás nyílik a Kelet-Mecsek terület legszebb tájegységeire. A nagyméretű teraszon grillező hely és tűzrakó hely is található. Igény esetén pedig reggelit tudnak a vendégek kérni. A Hajdú Vendégház borospincével is rendelkezik, finom tájjellegű borokkal. A birtokon fűszerkertet is találunk.

 

A Hajdú Vendégház csodálatos környezetben fogadja a turistákat.
A Hajdú Vendégház a természet közepén fogadja a látogatókat.

 

A Hajdú Vendégház az 1700 fős településen, Mecseknádasdon terül el. Közúti megközelítése kiváló. A megyeszékhely mindössze 30 km-re található a községtől. Az aktív kikapcsolódást kedvelők rengeteg lehetőséggel találják szembe magukat. A természetet kedvelők túrázhatnak, a kulturális programok szerelmesei pedig az év minden szakában múzeumokat vagy kiállításokat látogathatnak meg.

A Római katolikus templomot 1771-ben szentelték fel. A berendezés jelentős része is ebből az időből származik. Az orgona, a székek és a fő és mellékoltárok is ekkor épültek. A Skóciai Szent Margitot ábrázoló festményt a Skót egyház adományozta 1975-ben.

Mecseknádasd több kápolnával is rendelkezik. Az itt eltöltött idők során érdemes felkeresni a Havas Boldogasszony-kápolnát, amit még az 1770-es években építettek és szenteltek fel. Egy másik kápolna a kálvária dombon található fájdalmas Szűzanya kápolna, ami az 1800-as évek elején épült. Emeltek kápolnát még Nepomuki Szent Jánosnak 1830-ban és 1749-ben is, ami a „Vérérrel verítékező Krisztus ” nevet viseli.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

22 + = 29