Zengőlak Vendégház

 

A Hosszúhetényhez tartozó Püspökszentlászlóban, a kikapcsolódni és túrázni vágyók paradicsomában található, a Zengőlak Vendégház. A mindössze egyutcás kis falucska egyik oldalára lehet csak építkezni a völgyfalak miatt.

 

A Zengőlak Vendégház nyugodt, csendes és pihenésre kiválóan alkalmas környezetben fogadja a látogatókat.
A Zengőlak Vendégház festői környezetben várja a turistákat.

 

A község kis mérete ellenére sok látnivalót takar. A település Szent László királyunk után kapta a nevét, akinek 1725-ben kápolnát is szenteltek. A falu végén emelt kápolna az 1790-es években épült Esterházy kastélyhoz tartozik. A kastélyt körülölelő kastély park hatalmas hat holdas területtel rendelkezik. Az arborétumban 25 fajta fenyőfa és még 80 más fajta növény is található.

Püspökszentlászlón található a messze földön híres Életrendezés Háza. Ez az épület lelki és szellemi felfrissüléssel szolgálja az idelátogatókat. A püspökszentlászlói oktató központ különféle csoportok számára nyújt felejthetetlen élményeket. Iskolás osztályoknak különösen jó választás hiszen rengeteg helyi program közül lehet választani. Megtalálható is a lovaglás és úszás, a szövés, nemezelés, és agyagozás, valamint gyógynövényismeretek és hüllőismeretek várják a vendégeket. A környező természet várja a kirándulást szerető embereket is. Ilyen irányú célok lehetnek a Vízimalom Kárász, a Máré vára, a Zengő és Kisújbánya is.

A Zengőlak Vendégház festői szépségű tájon fekszik. A friss levegőjű faluban, megnyugtató és pihentető napokat tölthetünk és felejthetetlen sétákat tehetünk a Zengőt körül vevő erdőségekben. Itt minden lehetőség adott, ami szükséges számunkra a természet varázsának átéléséhez.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

− 4 = 4