Hidegkúti Turistaház

 

Több kisebb és két nagyobb épületből áll a Hidegkúti Turistaház. A két fő épület közül a nagyobb a szállást és a fürdőt foglalja magába.

Egyszerre 20+9 embernek van lehetősége kikapcsolódásra. Az elhelyezés emeletes ágyakon történik. Külön fürdőszoba van a hölgyeknek és az uraknak. A másik épületben pedig a közösségi helyés a konyha található ahol 25-30 ember kényelmesen elfér.

 

A Hidegkúti Turistaház remek lehetőség a kikapcsolódásra.
A Hidegkúti Turistaház a természet közepén.

 

Az öko tudatosság szellemében a Hidegkúti Turistaház nincsen semmilyen közműre rácsatlakoztatva. A világításról egy zárt rendszerben működő napelem hálózat gondoskodik. A lakó és a konyha részen is a kellemes melegről fatüzelésű kályhák gondoskodnak. Biztosan örülni fognak azok, akik szeretik a tiszta, friss és hűsítő vizet. A Hidegkúti Turistaház ugyanis a földből feltörő forrásvizet tudott bevezetni a vendégházba. Ez a közeli Hideg-hegy tövében eredő Hideg-forrás nevéhez fűzhető.

A nyári konyhában remek lehetőség nyílik grillezéshez, bográcsozáshoz. A ház mögött egy kenyérsütő kemence is a vendégek rendelkezésére áll, illetve bogrács és állvány igény esetén kérhető. A bevásárlást érdemes előre megtenni. Nagyobb élelmiszerüzlet ugyanis csak Pásztón található.

 

  • Remek sziklamászó lehetőségek adódnak a közelben ahhoz, hogy felfedezzük a környéket.
  • Hegyi kerékpár túrákat is választhatunk kikapcsolódásképpen.
  • A gyalogos túrák szerelmeseinek kedvez, hogy 5 túraútvonal is indul a Hidegkúti Turistaház bejáratától. Ezek 8 és 20 km között váltakoznak.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 16 = 20