Őrség Vendégház

 

Az Őrségi Nemzeti Park kapujában, egy kicsiny településen, Őrimagyarósdon található 14.000 m2 szabadterülettel övezve a családias hangulatú Őrség Vendégház és Étterem.

Ez a vendégház egy négy-gyermekes magyar család tulajdonában áll, akik mertek nagyot álmodni. Hosszú évek kitartó munkájuknak eredményeképpen, a kellő hittel átitatva képesek voltak felépíteni, egy paradicsomi környezetet az Őrségben. Ennek eredményeképpen ma már egy 70 főt befogadni képes szálláshellyel és egy 60 fős étteremmel rendelkeznek.

Az elmúlt 17 év alatt egy kis utcakép rajzolódott ki épületeikből a folyamatos fejlesztések nyomán. A sort egy parasztház nyitja, majd 5 db apartman következik, aztán az étterem, melynek tetőterében 5 db szoba van. 300 méterre pedig 6 db stúdióból álló épület várja a pihenni vágyókat.

 

Az Őrség Vendégház akár 70 embert is el tud szállásolni.
Az Őrség Vendégház épület együttese.

 

Az Őrség Vendégház igazi öko paradicsom azok számára, akiknek fontos a környezet. A házaikat kizárólag fából és téglából építették. Ezeket az épületeket kizárólag bio festékkel és lenolajjal kezelték. Csakis környezetbarát tisztítószereket használnak és még a szállásokon található matracok is antiallergén anyagból készültek. Ezek után már szinte természetesen hat az, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtik, komposztálnak, és az esővizet összegyűjtik, és azzal locsolnak.

Az itt dolgozók elkötelezettek az Őrség iránt. Tisztelik, ismerik és tovább is tudják adni hagyományait. Az őrség specialitásait nagy szeretettel és gondossággal készítik el a vendégeknek (pl. dödölle, tökmagpástétom, hajdinamálé). A helyi bio termelőket támogatják, illetve a vidék látnivalóira is felhívják a látogatók figyelmét. A helyi lakosságnak tisztességes jövedelmet biztosítanak.

Ételeik alapanyagát a közeli szociális otthon biofarmjáról szerzik be. Még a boraik is Kovács Zoltán Szentgyörgy-hegyi bioborásztól származnak. A tökmagolajat – mint Magyarországon egyedüli régió – az Őrségben használják ételkészítésekhez, sokféle étel készül vele.

Számtalan program közül választhatnak azok, akik itt szeretnének kikapcsolódni. Az Őrség Nemzeti Park területén védett tanösvények, gyógynövénytúrák várják a kirándulni vágyókat. Utunk során templomokat, várakat szabadtéri múzeumokat csodálhatunk meg, de útba ejthetjük a Vadása tavat is.

 

A jövő egyik példaértékű útja itt kezdődik!

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 5 = 9