Bánó Porta

 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén fekszik Köveskál és az ott található Bánó Porta. A Káli medence egyik eldugott, hangulatos kis falujában csendes, és nyugodt pihenési lehetőséget nyújt az idelátogatók számára.

 

A Bánó Porta remek kirándulások kiindulópontja lehet.
Nyugodt, csendes pihenéssel vár a Bánó Porta.

 

A Bánó Porta igény esetén reggelit és félpanziót is biztosít a vendégek számára. Az udvaron parkolás, grillezés és egyéb tűzgyújtási lehetőség, kemence is a látogatók rendelkezésére áll. A gyermekeket játszótér várja.

Köveskálon a több száz éves református és katolikus templomok mellett érdemes megtekinteni a település természeti értékét a kőtengert. A vulkanikus működésnek az eredményeképpen jöttek létre különféle szikla alakzatok, amiket nem csak az időjárás, de a bányászat miatt az ember is alakított. A Káli-medence több természeti értéket is rejt magában. Az időszakosan kiszáradó hegyit tavak, a láprétek, és a kőtengerek is változatos élő világgal rendelkeznek.

A Bánó Porta nagyon jó lehetőséget nyújt arra, hogy a környező természetvédelmi területet innen kiindulva bebarangolhassuk. A szálláson biciklis turistákat is szívesen fogadnak. A csodálat környezet, és a változatos tájak felejthetetlen élményekkel gazdagíthatják az idelátogatókat.

A Balaton közelsége okán több strand közül is választhatunk, amennyiben szeretnénk megmártózni hazánk legnagyobb édes vizű tavában. A Bánó Porta alig 6 km-re helyezkedik el a Balatontól. A szomszédos településeken kilátók, múzeumok és a balatoni települések semmi máshoz sem hasonlítható hangulata várja a vendégeket.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

19 + = 22