Erdei Vendégház

 

Az Erdei Vendégház egy mesés helyen a Veszprémi Állatkert bejáratától mindössze 200m-re fekszik. Veszprém város műemlékei, múzeumai várják a városnéző vendégeket, míg a közeli Balaton a fürdőzőket, a Bakony és a Séd völgy pedig a kirándulókat csábítja magához.

 

Az Erdei Vendégház nyugodt és kellemes pihenést kínál.
Az Erdei Vendégház rengeteg látnivalóval és élménnyel várja az utazókat.

 

Az Erdei Vendégház kiemelt jelentőséggel viseltetik a környezetünk iránt. A szállás egy szemet gyönyörködtető városrészen található, és ez a tulajdonosokat is arra késztette, hogy a vendéglő felújítása során kiemelt figyelmet szenteljenek a természet megóvására. Emiatt többféle környezetbarát technológiát is beépítettek az épületbe.

A környezetvédelmi beruházások során lecserélték a 7 elavult bojlert és helyette egy 1000 l-es hőtárolót építettek be. Ezt 3 különböző hőtermelő is fűti: 8 db napkollektor, 1 kazán, 2 db elektromos futópatron arra az esetre, ha hosszabb ideig lenne felhős az idő vagy valamilyen üzemzavar lépne fel.

Az Erdei Vendégház szinte teljes hűtőparkját korszerű energiatakarékos berendezésekre cserélte, amivel nagymértékben csökkentette az épület energiafelhasználását. Emellett a fényforrások is energiatakarékosra lettek cserélve, a foszfátmentes tisztítószerek használatáról már nem is beszélve.

A környezetet óvó intézkedések közé tartozik még a szelektív hulladékgyűjtés, és a környezetkímélő irodaszerek használata.

A városból indul több nagy túraútvonal is, így a túrázók számára is remek lehetőséget rejt az Erdei Vendégház. Veszprémben járva érdemes meglátogatni még a várat, amin belül több nevezetesség is található. A város életét számos fesztivál és kulturális rendezvény színesíti.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

3 + 6 =