Zöld tévécsatorna a környezettudatosság jegyében

 

Idén már közel egymillió háztartásban fogható az OzoneNetwork elnevezésű tévécsatorna, amely Magyarországon elsőként célozza meg a környezettudatosság, a környezetvédelem iránt érdeklődő nézőket.

 

 

Bár, én magam jó pár éve nem nézek tévét, mégis örömmel hallottam, hogy létezik ma már hazánkban egy tévécsatorna, amelyik kiemelten foglalkozik az ember és környezet viszonyával, a klímaváltozással, a környezetbarát életmód kérdéseivel.

Összegyűjtenek mindent, ami zöld, környezettudatos és öko.

Fontos számukra a fenntartható fejlődés témaköre, így bemutatásra kerül az is, hogy hogyan lehet körbeutazni a Földet minimális környezetszennyezéssel.

Nem titkolt céljuk, hogy ráébresszék az embereket arra, hogy mindenkinek elsődlegesen a saját háza táján, kicsiben kell tennie valamit azért, hogy megállítsuk a klímaváltozást.

Környezettudatos ötletek, tippek itt >>>

Ezért is kerül sor olyan sokkoló dokumentumfilmek levetítésére, amelyek külföldön már nagy port vertek fel. Többek között megtudhatjuk azt is, hogy mennyi szennyezést bocsát ki egy átlagos városi család egy év alatt.

A mai nap műsorai között ilyen filmek szerepelnek:

  • Jég nélküli világ – a föld jégtakaróját a globális felmelegedés következtében hatalmas veszély fenyegeti. Kérdések és válaszok ebben a témakörben.
  • A nagy globális átverés – bizonyítékok és teóriák a globális felmelegedésről pro és kontra
  • Utolsó remény: A Nap – hogyan járul hozzá egyre több mérnök, új technológia, új üzleti modell, pénzügyi támogatás és a klímaválság megoldására elkötelezett széles néprétegek ahhoz, hogy a napenergia világszerte reneszánszát élhesse.
  • A nagy energiablöff – Viszonylag friss felmérések alapján az amerikai állampolgárok nagy része aggódik a globális klímaváltozás miatt, és fizetne inkább többet egy alternatív energiaforrásra amely környezetkímélőbb. A probléma csak az, hogy nem ismerik ezeket az alternatív lehetőségeket. Ennek a műsornak a célja az, hogy tájékoztatást nyújtson a lehetőségekről.

Remélhetőleg, ezek a filmek rádöbbentik az embereket arra, hogy mi is forog kockán.

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

“Zöld tévécsatorna a környezettudatosság jegyében” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Szeretem ezt a csatornát mert nagyon sok új dolgot tudok meg belőle, csak hiányolom, hogy nem tudom meg belőle merre találhatok ezekből az új és praktikus dolgokból. Tudom, hogy az reklámnak számít de ha valakit érdekelne az ötlet valahol kellene többet megtudni róla. Pont a mai adásban láttam textil pelenkáról amelyiket már nem olyan bonyolult feladni a lurkora mint mikor én kismama volta, de nagyon környezet barát. Mivel a gyermekeimet is mindig a természet óvására próbáltam nevelni és olyan korba vannak hogy bármikor szülhetnének ha akarnának nagyon érdekelne a dolog. Mivel nem tudom pontosan hogyan kellene keresnem a neten, minden segítséget szívesen fogadok. Köszönöm.

Szólj hozzá!

− 1 = 9