Zöldgyertya avagy 100% szójaviasz gyertya már Magyarországon is

 

Szójaviasz gyertya Hallottál már arról, hogy a szójaviasz gyertya miért azoknak készült, akik életük minden területén a környezettudatosságra törekszenek?
Tudod mi a különbség a szójaviasz gyertyák és a hagyományos paraffinból készült termékek között?

 

 


A piacon jellemzően ismert gyertyák szinte kizárólag paraffin gyertyák, aminek szinte senki nem ismeri a hátrányos tulajdonságait, káros hatásait.
Ez úgy néz ki, mintha finomított kőolajat gyújtana meg, és annak jelenlétében egy légtérbe zárva élvezi a kellemes hangulatot, miközben legkevesebb 11 féle toxikus anyag szabadul fel.

 

A friss alma és a pikáns fahéj illata szója viasz gyertya csomagolásban.
Alma és fahéj illatú szójaviasz gyertya.

 

A szójaviasz gyertya égése során nem bocsát ki fekete füstöt és kevesebb korommal, tisztábban ég. Fontos előnye, hogy égési ideje közel 50%-kal hosszabb, mint a paraffin gyertyáé.

A szójaviasz gyertya családi manufaktúrában készül kézzel öntve, sok éves gyártási tapasztalattal. A termékcsaládot a diszkrét megjelenés, színezőanyagok nélküli kiváló alapanyagok, alkoholmentes parfüm illatanyag az, amely kiemeli a tömegből és teszi egyedülállóvá ezt a fajta gyertyát.

További információt a www.greencandle.net weboldalon találsz, valamint a terméket egyszerűen megrendelheted a http://greencandle.superwebaruhaz.hu/ oldalon keresztül.

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

“Zöldgyertya avagy 100% szójaviasz gyertya már Magyarországon is” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Elárulnád, hogy mi az a 11 toxikus anyag, ami a gyertya égésekor keletkezik?
  Tényleg érdekelne.
  Én csak az akroleinről tudok, de az ugyanúgy keletkezik szójaolaj égetésekor is.
  Egyébként milyen eljárással szilárdítják meg a szójaolajat ? Mert az folyékony.
  Köszönöm előre is.

 2. Kedves András!
  A szójabab, amelyet szigorúan ellenőrzött -amerikai- családi gazdaságok termesztik, előzetesen laboratóriumi vizsgálatokon mennek keresztül -amelyeket mi is megkaptunk. Semmiféle növényvédőszert, rovarírtót nem tartalmaznak.
  Ellenben a paraffinból készült gyertyák pakurából készülnek, ez a kőolaj-származék, mely 11 féle toxikus anyagot bocsát ki égése során,így az semmilyen módon nem óvja környezetünket,egészségünket, sőt! Az igaz, hogy a szállítási költségek magasabbak, mintha „helyi” termelőktől kerülne be az alapanyag,viszont ez a termék az előállítása minden fázisában családi gazdaságok megélhetését segíti.

 3. Szia András!
  Egyetértek azzal, amit írtál.
  A forgalmazók oldalán ezt az információt találtam. Remélem, megnyugtató számodra.

  „A termékek alapanyaga az EcoSoya szójaviasz, mely az NGI cégtől származik, 100% tisztaságú szójabab olaj felhasználásával készül. A viasz természetes, biológiailag lebomlik, genetikailag módosított anyagoktól mentes, nincs benne mérgező anyag, rovarirtószer, növényvédőszer, petróleum, paraffin vagy méhviasz. Az EcoSoya kóser minősítésű, nem vesz részt állatkísérletekben.”

 4. Ha helyben, vegyszer mentesen, alacsony köolaj felhasználással termesztett szójából készült akkor jó. Ha tengeren-túli, génkezelt, agyongépesített, agyonpermetezett termesztésből, akkor lehet hogy a hagyományos gyertya jobban óvja a környezetet.
  Az +50%-os „üzemidő” viszont kimondottan tetszik.

Szólj hozzá!

82 − = 72