Lakcímke, avagy mire jó az energiatanúsítvány

 

Talán Te is hallottál már róla, hogy 2009-től hazánkban is bevezetésre került az épületek energetikai tanúsítása. De mit is jelent a tanúsítvány, milyen hasznot hozhat az ingatlan tulajdonosának, és hogyan kapcsolódik a hatékony energiahasználathoz?

 

Lakcímke

 

A Lakcímke füzet választ ad mindezekre a kérdésekre, és javaslatokkal, ötletekkel segít abban, hogyan csökkentsük energiaszámláinkat, növeljük otthonunk kényelmét, értékét. A kulcsszó az energiatudatosság.

Egyszerűen 3 lépésben:

  • Első lépésként elég az odafigyelés, vagyis igyekezzünk otthonunk energetikai adottságait hatékonyan kihasználni.
  • Második lépés a fogyasztáscsökkentő beruházás, például a hőszigetelés vagy a háztartási berendezések korszerűsítése.
  • Harmadik lépés lehet a megújuló energiaforrások alkalmazása. Az energiatanúsítvány hozzájárul ahhoz, hogy a rendelkezésre álló korszerűsítési lehetőségek közül személyre szabottan azt válasszuk ki, amivel a legjobb eredményt érhetjük el.

Ez a kis füzet az egyszerű, könnyen érthető és megvalósítható javaslatok felől haladva a költségesebb, beruházást is igénylő megoldásokig vonultatja föl az energia megtakarítási lehetőségeket.

A második lépésként ajánlott fogyasztáscsökkentő beruházások olvasása ugyan helyenként némi műszaki érdeklődést kíván, de biztosak vagyunk benne, hogy azok is hasznos ismeretekhez jutnak, akik csak most ismerkednek a fűtési rendszerekkel, a hőszigeteléssel vagy a megújuló energiákkal.

Remélhetőleg a kiadvány nemcsak a hasznos ismeretek tárát bővíti, de kedvet is csinál az olvasóinak ahhoz, hogy a tanácsokat megfogadva hatékonyabb, energiatudatosabb otthont teremtsen.

Otthon lenni az energiafelhasználásban annyi, mint kiadásainkat csökkenteni, és hozzájárulni környezetünk megóvásához.

Ebben támogat a Lakcímke is.

Éljünk hát vele!

Forrás: www.lakcimke.hu

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

Szólj hozzá!

11 + = 16