Te is lekapcsolod a villanyt a Föld óráján?

 

A Föld órája – Earth Hour – egy, a WWF által életre hívott nemzetközi esemény. Az akció során arra kérik a háztartásokat, vállalkozásokat, intézményeket, hivatalokat, városokat, hogy kapcsolják le – a nem létfontosságú – lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.

A kezdeményezés 2007-ben indult hódító útjára Sydneyben, Ausztráliában, amikor is 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára.

Egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. 2008-ban már elsötétült a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Colosseum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten – jelképezvén egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

2010-ben március 27-én, szombat este fél kilencre hirdették meg az akció kezdetét.

 

föld órája

 

A szervezők szerint világszerte már hozzávetőleg kétszázötven város jelezte, hogy csatlakozik az energiatakarékosság jelképes akciójához, amelynek részeként olyan épületek és építmények borulnak sötétbe, mint a New York-i Empire State Building vagy éppen a sydney Harbour Bridge.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki fontosnak érzi a környezetvédelem ügyét! Tegyünk egy aprócska lépést a bolygóért… aztán jöhet a többi is.

Forrás: zoldbolt.hu

A bejegyzéshez kapcsolódó videót itt nézheted meg >>>

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

Szólj hozzá!

5 + = 14