Miért vásároljunk magyar termékeket?

 

Egy videó arról, hogy miért is érdemes magyar termékeket vásárolni

 

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

“Miért vásároljunk magyar termékeket?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Igen, sajnos még mindig kevés embernek jut eszébe, hogyha a termelőtől vásárol, akkor egyrészt segít abban, hogy a magyar kisgazdaságok fenn tudjanak maradni, másrészt pedig nem a multik zsebét tömi.
  A fejekben kell rendet tenni, és akkor működni fog! Csak idő kérdése…

 2. Gábor, ezért jó ha elgondolkodunk. Nem tudom melyik vidéken laksz, de Baranyában már működik, hogy a gazdaságnak van egy profi hűtőkocsija, amivel kiszállítja a tejet a falvakba, meg a városban is több helyre. Meg van, hogy mikor hol vannak. Igaz, hogy 200 ft litere, de az biztos, hogy magyar, és biztos hogy látott tehenet. Mivel a tehéntej erősebb a boltnál (mivel tejből van), ezért még kis mértékben higítani is lehet, még akkor is messze elöl jár a bolti előtt. És ha ezt szorgalmaznák az emberek, keresnék a hazait, akkor nem ott tartanánk ahol tartunk. Én nem politizálok, de nem véletlenül kellett ropra vágni a magyar mezőgazdaságot. És ezért jó, ha valaki meg tudja termelni, igenis termelje meg, aki pedig arra kényszerül, hogy megvegye, ha támogatja a kistermelőt, hogy tőle vásárol, akkor mindketten jobban járnak. Az én pénztárcám is lapos, de megtanultam, hogy inkább kevesebbet egyek, de az minőségi, vitamindús legyen. Nem fogod elhinni, sokkal kevesebb kell belőle egy idő után. De ehhez hozzá tartozik, hogy nem bolti 250-270 forintos kenyeret eszik a családom, hanem én sütöm, teszek bele teljes kiörlésű lisztet is. Olcsóbb, kiadósabb, laktatóbb.

 3. Termékvásárlást illetően pedig ha elkezdünk magyar terméket vásáérolni a multiknál való vásárlás helyett, a pénztárcánk bánja, azátn meg mi magunk, mert drágábban jövünk ki, és a …
  Amig a spar boltban 178 forint egy liter tej, addig a CBA-ban 220!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ennek fordítotja kellene, akkor lenne meggyőző szép beszéd és elgondolás.

 4. Javaslat, arra, hogy akik arra tartják a földet, hogy úgymond ne termeljenek rajta, és ezért nincs is rajta semi növény, az legalább erdősítse be, ha a telepített fákkal nem is kezd semmit, de nem vonzza a puszta föld a viharokat,, azonkívül pedig tisztítja a levegőt, növeli a faállományt!
  Nem kell hozzá nagy költségbe merülni, egyszerűen a fenyők tobozait egyenletesen elszórni az ingatlanon,… én is ezt csináltam a puszta hegyoldalon, ahol hosszú évekig nem volt fa, aztán néhány éven belül szépen erdősödött!!! Már nagyok a fák, annak ellenére is, hgoy időnként az őzek rágták meg némelyket. Ám a fatolvajok elleni védelemben pedig a média nevelő szerepe játszik fontos szerepet, nem kevésbé a politika, és a mohó, féktelen, mértéktelen milliárdosok…

Szólj hozzá!

99 − = 91