Élő bevásárlóközpont

 
Élő bevásárlóközpontAz élő bevásárlóközpont elnevezés manapság még nagyon újszerűen hat. Sőt, ha megkérdezné tőlünk bárki, hogy mit is takar pontosan ez a megfogalmazás, akkor valószínűleg nagyon sokféle válasz születne. De mégis, milyen élő bevásárlóközpont az, amit Kínában szeretnének megépíteni?

 

 

Orchidea Komplexum – az élő bevásárlóközpont

Környezetbarát technológiák egész garmadájával találkozhatunk az Orchidea komplexum tervezésénél. A Vincent Callebaut által tervezett élő bevásárlóközpont egyik legfontosabb célkitűzése a migrációs folyamat leállítása volt. A lakosság nagyon nagy arányban költözik be vidékről olyan városokba, amik már amúgy is túlzsúfoltak.

 

Élő bevásárlóközpont
Az élő bevásárlóközpont számtalan környezetbarát technológiát rejt magában.

 

A városi élet olyan szinten vált zsúfolttá Kínában, hogy az már az egészséges élet feltételeit is erősen megkérdőjelezi. A szennyezett levegő és az élővizek állagának leromlása csak pár példa a sok közül. Ezek a környezeti problémák szinte már teljesen ellehetetlenítették az életet a városokban, ez azonban mégsem állította meg a városokba történő vándorlási folyamatokat. A világszinten is teljesen egyedülálló virágpark ezt a folyamatot szándékozik megállítani.

Az élő bevásárlóközpont a világörökség részét képező gyönyörű területen fog felépülni, a Lu hegység és a Poyang tó között.

 

Élő bevásárlóközpont
Hatalmas zöld terekkel válik természetközelivé az élő bevásárlóközpont.

 

Mivel fogja az embereket magához csalogatni az Orchidea komplexum?

A vidéken élő embereknek munkalehetőséget és olyan kulturális lehetőséget biztosít, ami a modern élethez alapszükséglet. Bevásárlóközpont, könyvtár, játszóterek, sportközpont, termelői piac, és még hivatalos intézmények is helyet kaptak az élő bevásárlóközpont különböző részein.

 

Környezetbarát technológiák:

  • Óriás fotovoltatikus előterek
  • Tiszta energiát termelő szélmalmok
  • Passzív geotermikus hűtési és fűtési rendszer

 

Élő bevásárlóközpont
Az élő bevásárlóközpont futurisztikus, lélegzetelállító látványt nyújt.

 

A különféle technológiák összehangolása működteti a az élő bevásárlóközpont és kulturális központ minden elemét. A parkok, utcák és terek közötti részeket olyan esőkertnek nevezett  bioszűrési rendszerek töltik meg, amik a vízelvezető hálózatba juttatják a szűrt, tisztított vizet.

Az egész komplexum tetején egy hatalmas égi kert található, ami a közösségi kerteket és a játszókerteket egyesíti egymással.

 

Szólj hozzá!

+ 26 = 34