Üzenet a jövőnek

 

Az EDF DÉMÁSZ – a hazai árampiac egyik legjelentősebb szereplője – a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége jegyében, február végén elindítja Időkapszula kampányát.

A nemzetközi hátterű áramszolgáltató országszerte kilenc városban, a következő két hónap során több ezer, jövőnek szánt üzenetet gyűjt össze és helyez el szegedi székháza előtt egy időkapszulában, mely 2030 májusában kerül majd felbontásra.

A 2010 januárjától EDF DÉMÁSZ néven működő áramszolgáltató eddigi legnagyobb környezettudatossági akciójának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a jövőt fenyegető környezeti veszélyekre és a holnapközpontú gondolkodás fontosságára.

Február 26-a és május 7-e között a Szegeden, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Baján, Pécsen és Budapesten zajló kampány során bárki megfogalmazhatja a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatja vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Az üzeneteket őrző időkapszulákat 2010. május 7-én, Szegeden rejtik el, és felavatnak egy emlékművet is. Húsz évvel később, 2030 májusában a jövőüzeneteket kiássák, és a feladóknak visszaküldik.

Az EDF DÉMÁSZ-nak nem a mostani az első, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében indított kezdeményezése. A vállalat egyik fő szakterületének az energiaracionalizálást tekinti, a megújuló energiaforrások fejlesztésében pedig évek óta együttműködik a Dél-Alföldi Élet- és Anyagtudományi Kooperációs Kutatási Központtal.

„Alapvető életfeltételeink biztosítása csak úgy lehetséges, ha fenntartható módon hasznosítjuk a természeti erőforrásokat és elkerüljük a környezetünket sújtó, visszafordíthatatlan változásokat. Az EDF DÉMÁSZ stratégiai célja és egyben jövőnek tett ígérete, hogy környezetbarát módon kifejlesztett termékekkel, szolgáltatásokkal elégítse ki ügyfelei igényeit és fogyasztóit is energiatakarékos magatartásra, holnapközpontú gondolkodásra ösztönözze” – mondta el Thierry Le Boucher, az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Az Időkapszula kampányt azért indítottuk el, hogy mindannyian tudatososítsuk magunkban: jövőnket a jelen döntései határozzák meg. Húsz év múlva kiderül, betartottuk-e ígéreteinket.” – tette hozzá Le Boucher.

A két évtizedet átölelő kampányhoz Görög Zita műsorvezető és Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus is csatlakozott. A kampány indításaként, február 26-án, 12 órakor Szegeden az első időkapszulát az olimpiai bajnok evezős helyezi majd el.

A rendezvénysorozat ezt követően az ország több városába is ellátogat:

Szeged Pláza, 2010. február 26-28.
Debrecen Fórum és Győr Árkád, 2010. március 5-7.
Kecskemét Malom, 2010. március 12-14.
Miskolc Pláza, 2010. március 19-21.
Budapest WestEnd és Békéscsaba Csaba Center, 2010. március 26-28.
Baja Tesco, 2010. április 2-3.
Pécs Árkád, 2010. április 16-18.

A szegedi EDF DÉMÁSZ Galériában (Szeged, Klauzál tér 9.) a kampány teljes ideje alatt (február 26-május 6.) várják a jövőüzeneteket a szervezők. A kampány részleteiről, a pontos helyszínekről és időpontokról a www.edf.hu oldalon tájékozódhatsz.

Ha email-ben küldenéd el üzenetedet a jövőnek, azt ezen az oldalon teheted meg: www.idokapszula.com

Forrás: sajtóközlemény

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

Szólj hozzá!

+ 61 = 68