10 tipp ahhoz, hogy mindig elégedetten térj haza a Szedd Magad Akciókból

 

1., Mindig hívjuk fel a gazdaságot, hogy a tervezett napon nyitva vannak-e. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy előző nap leszedtek minden érett gyümölcsöt, ezért a kertet pár napra bezárják. De, akár az időjárási viszonyok miatt is sor kerülhet a kert ideiglenes bezárására.

2., Esős időben ne menjünk gyümölcsöt szedni, hiszen a gyümölcs felszívja magába a vizet, és utána hamarabb megrohad, arról nem beszélve, hogy a súlya is nagyobb lesz.

3., A legtöbb kertbe beengednek autóval (kivéve az eperföldeket). Érdemes az autót a kiválasztott sor végében árnyékba letenni. Ezzel elkerülhetjük azt is, hogy akaratlanul letörjük a kinyúló ágakat az autóval.

4., Érkezzünk korán! Nemcsak azért, hogy biztosan jusson nekünk is a kiválasztott gyümölcsből, de azért is, hogy ne a legforróbb kora délutáni órákban szedjük a gyümölcsöket.

5., Ha több órás gyümölcsszedést tervezünk, akkor feltétlenül vigyünk magunkkal vizet, hogy a nagy melegben elvesztett folyadékot pótolni tudjuk.

6., Érdemes kényelmes ruhában és zárt cipőben menni, amit nem sajnálunk, hogyha kicsit piszkos lesz. Gyerekekre feltétlenül adjunk egy kendőt vagy vékony sapkát a napszúrás elkerülése érdekében!

7., Mindig a kijelölt helyeken közlekedjünk, ne tapossuk le a földön növő gyümölcsszemeket (pl: epret).

8., Ügyeljünk a gyerekeinkre. A gyümölcsöskert nem játszótér! Inkább egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerjék a növényeket, és kialakuljon bennük a természet iránti szeretet, tisztelet.

9., Mindig a szép, egészséges szemeket szedjük le kocsánnyal együtt, hiszen így tovább eláll a gyümölcs. A kevésbé éretteket hagyjuk fent.

10., Ha megoldható vigyünk magunkkal létrát, így a magasabb ágak szélén lévő gyümölcsöket is könnyedén elérjük.

 

Még több hasznos tippet szeretnél?

Kérd a saját példányodat a Szedd Magad Kisokosból ide kattintva: Szedd Magad Kisokos