Biogeredy

 

„Gazdálkodásunk családi keretek közt folyik, ez az egyik legfontosabb biztosítéka a sikeres tevékenységnek.”

 

A Geredy Ökogazdaság, a Nemzeti Agrár- környezetvédelmi Program mintagazdasága.

Az egyéni gazdálkodó Geredy Péter 1994. óta folytat mezőgazdasági tevékenységet.

A gazdálkodás 2002. óta családi keretek között zajlik, ezt tekintik sikeres tevékenységük egyik legfontosabb biztosítékának.

A ballószögi gazdaságban szántóföldi növénytermesztéssel, ökovetőmag-előállítással, állattenyésztéssel is foglalkoznak.

Környezetkímélő módszerekkel gazdálkodnak, nem használnak műtrágyát, csak zöld és szerves trágyát. Igyekeznek fenntartani a termőképességet, csökkenteni az eróziót és emellett megőrizni a vidék hangulatát, a tájképet.

 

Biogeredy
Geredy Ökológiai Mintagazdaság

 

Az őshonos állatok tartása illeszkedik a gazdaság filozófiájához. A mangalica, a magyar szürkemarha, a cigája juh és a sárga, fogolyszínű és kendermagos baromfiak egészséges- és takarmányozási technológiáját a gazdaság garantálja.

Értékesítési stratégiájukban a közvetlen értékesítés áll az első helyen.

Az egészséges táplálkozásba könnyen beilleszthetők a gazdaság által értékesített feldolgozott termékek. Vásárolhatunk a tanyán sonkát, szalonnát, zsírt, tepertőt, kolbászt.

A hazai malmok részére termelnek biogabonát, de vállalják alternatív növények termesztését is. Külföldre madáreledelt szállítanak.

A gazdaságban lehetőség van termékkóstolón való részvételre, a biogazdálkodás, és környezetkímélő növénytermesztési technológiák megismerésére.

 

Elérhetőségek >>>