Tarka Boci Porta

 

„Oda jöjjön lakni, ahol tejet kapni!”

 

A biogazdaságot egy család irányítja, akik életükkel felvállalták a paraszti hagyományokat, kiknek ajtaja mindig nyitva áll a vendégek előtt.

A gazdaság a gyönyörű bakonyi tájban otthona nem csak a családnak, de állataiknak is.

Legfontosabb törekvésük az önellátás, s emiatt döntöttek személyes indíttatásból a hagyományos paraszti gazdálkodás mellett.

A gazdaságban semmi nem vész kárba, az összegyűjtött szilva, alma, körte, birs, szeder frissen is fogyasztható, de jut lekvárnak és pálinka is készül a zamatos gyümölcsökből.

A család készít kemény és lágy sajtokat is, de különféle ízesítésű sajtkrémek, joghurt- és túrókészítmények is kerülnek az asztalra.

A vendégeknek a gazdaság megismerésén túl lehetőségük van állatsimogatás és pónilovaglás programokon részt venni, de hagyományos népi játékok és erőpróbák is érdekessé teszik a látogatást.

Előzetes időpont egyeztetés alapján történelmi élményudvaron is részt vehetnek a csoportok, amely során régi korok fegyvereinek, harci eszközeinek megismerésére, kipróbálására, korhű ételek elkészítésére, táncok elsajátítására van lehetőség.

 

A Tarka Boci Porta szeretettel vár minden érdeklődőt!

 

Tarka Boci Porta

 

Elérhetőségek >>>