Virágoskút Biokertészet

 

Frisset, jót, egészségeset!

Egészséges és ízletes bio ételeket és italokat kínálnak vásárlóiknak a tartósítószerekkel, színezékekkel, permetezéssel és génmódosítással tönkretett termékek helyett.

A Balmazújváros melletti Virágoskúton 25 hektár területük van, ebből 6 hektár fóliás zöldség és fűszernövény, 5 hektár erdő, 3 hektár gyep, a többi területen szántóföldi növényeket, takarmányt (kukoricát, tönkölybúzát, zabot, lucernát, sütőtököt, babot, csicsókát) termelnek biodinamikus módszerekkel.

A gazdaság másik része Hortobágy-Vókonya pusztán található, ahol közvetlen a folyó partja mellett tenyésztik és tartják elsősorban őshonos magyar állataikat. Magyar szürke marha, racka fekete és fehér színváltozatban, szőke mangalica konda, szamár ménes, kopasznyakú tyúkok, fodros tollú ludak, gyöngytyúkok, pulykák, komondorok, terelő kutyák mind megtalálhatók a festői környezetben.

2003. nyarán nyitották meg a minden igényt kielégítő biofeldolgozó üzemüket, ahol régi erdélyi és tájjellegű receptek alapján készítik a zöldségkonzerveket, pl. faszénen sütött padlizsánból, paprikából zakuszkát és padlizsánkrémet.

 

Virágoskút Biokertészet

 

Elérhetőségek >>>