Arnold Vendégház

 

Az Arnold Vendégház Mecseknádasdon a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet területén található. A falut túlnyomó többségében vendégszerető sváb családok lakják, akik családi vállalkozásban kézművességgel, bortermeléssel és vendéglátással foglalkoznak.

 

Az Arnold Vendégház csendes, nyugodt kikapcsolódást nyújt.
Az Arnold Vendégház pár méterre fekszik a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzettől.

 

Az Arnold Vendégházban megszálló emberek igény szerint házi készítésű, helyi termékeket kóstolhatnak meg. A birtokon garázs is a vendégek rendelkezésére áll. A helyi strandot az önkormányzat 2004-ben helyreállította pályázati forrásokból, és a tó közepére egy szökőkutat is állíttatott.

Az Arnold vendégház mesés környezetben várja a kikapcsolódni vágyókat. A faluból több túraútvonal is kiindul. A lankás völgyek és hegyek bejárása kellemes élményekkel gazdagíthat. A falu erdős részei a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartoznak. Ez a terület jelentős számú vadállománnyal rendelkezik, amit a helyi vadásztársaság felügyel.

Mecseknádasd egy 1700 lelket számláló, a környékhez képest nagynak számító falu, amelynek közúti megközelíthetősége kiváló. Ez az apró község sok látnivalót rejt magában.

Az Óbányai-völgy bejáratánál a kereszttel jelzett helyeken található a Réka vár romja, amit Skóciai Szent Margit szülőhelyeként tekint mind a két nemzet.

A településtől nyugati irányba találhatóak a Nádasdi vár maradványai. Az ásatások során egy kb. 200m hosszú és 36m széles várudvar nyomaira bukkantak a szakemberek, amit 3m vastag termés kőfal övezett.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

78 − 70 =