Bechli Vendégház

 

A Bechli Vendégház közvetlenül a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet mellett fekszik. Csendes, nyugodt környezet friss és tiszta levegő várja az idelátogatókra. Az udvarban fűszerkert, grillező és nyársaló hely várja a vendégeket. Az autóval érkezők zárt parkolót vehetnek igénybe. Felmerülő igény esetén friss, helyi termékeket kóstolhatnak meg az arra vállalkozók. Az udvaron sporteszközök, játékszerek igényelhetők, a pihenésre vágyókat pihenőkert, a kicsiket játszóudvar várja.

 

A Bechli Vendégház csodálatos miliőben fogadja a vendégeit.
Modern, mégis nyugodt és pihentető közegben várja a látogatókat a Bechli Vendégház.

 

A  Bechli Vendégház környéke kiválóan alkalmas hosszabb túrázásokhoz. A friss és hűs források nagyszerűen oltják a szomjat. Az erdők állatokban kifejezetten gazdagok, és a környék növényvilága is rendkívül változatos. A környező hegyek és völgyek biztosítják számunkra a  természet változatosságát.

A Német Nemzetiségű Tájház a Mecseknádasdra a XVIII. századra betelepülő német származású emberek építészetét és mindennapjait hivatott bemutatni. A kiállítás számtalan néprajzi gyűjteményt is magába foglal. Betekintést nyerhetünk a környéken meghonosult mesterségekbe és a mesterek hétköznapjaiba is.

Ilyenek a mézeskalácsos és a gyertyaöntőműhely, a fazekasság, fagerendavázas építkezés, a faeszköz- és klumpakészítés, valamint a kádárok szerszámkészlete és termékei. Tökéletes lehetőség arra, hogy kulturális ismereteinket bővítsük.

A Szent István-kápolna a XIII. században épült fel. Falát a XIV. században készült Zsigmond korabeli freskók díszítik. A település első plébánia temploma volt, míg a helyét át nem vette a Szent György-templom. A kápolna manapság a temetési szertartások nélkülözhetetlen része.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 67 = 74