Borbolya Vendégház

 

A kultúra fővárosától Pécstől alig 4km-re található Cserkúton a Borbolya Vendégház. A Nyugat Tájvédelmi Körzet tiszta, friss levegője és a mérhetetlenül jól eső, megnyugtató csendje fogadja a vendégeket.

 

A Borbolya Vendégház Cserkúton található.
Sétahajókázás, és sétarepülés is várja a Borbolya Vendégház vendégeit.

 

A túrázást kedvelői számára remek kikapcsolódást jelenthet az, hogy a Borbolya Vendégház telkének szomszédságában található Jakab-hegy a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik. Több kijelölt és gondozott túraútvonal által gyalogosan is el lehet jutni Pécsre, Orfűre vagy éppen Abaligetre.

A településen egy tó is található, ami a horgászáshoz nyújt külön lehetőséget. Abaligeten és Orfűn csónakázni is lehet. A környéken több gyógyfürdő, strand, uszoda és élményfürdő gondoskodik a kikapcsolódásról. Ha erre vágyunk, akkor vegyük célba Pécs, Orfű, Siklós, Harkány, Szigetvár vagy Magyarhertelend települését.

A Dráván lehetőség van sétahajókázásra, de a Pogányi Repülőtér jóvoltából még sétarepülőzni is lehet. Érdemes elmenni a Mecsextrém Parkba is. Itt mindenkinek garantálva van az, hogy megtalálja a neki tetsző szórakozási lehetőséget. Kalandvár, kéttornyú kötélpálya és gokart is várja a látogatókat. Nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is. A mászó fal 8 méteres magassággal és különféle nehézségi szinttel a kezdőtől, a profiig várja falmászás iránt érdeklődőket. Az alpesi kötélpark 45 elemmel és szintén 8-9 méter magassággal vár, de 1,5 méter magas gyerek pályával is rendelkezik, ahol a kisebbek is kipróbálhatják magukat. Találkozhatunk itt még erdei bobbal, csúszó pályával, és lő szimulátorral is.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

9 + = 18