Lovastanya Vendégház

 

Gyűrűfűn található a Lovastanya Vendégház, a Dél Zselic lankás vidékén. A falu természetvédelmi környezetben helyezkedik el, miközben hazánk egyik első ökológiai települése is egyben. A község egy kihalt falu újjászületésének lett az iskolapéldája Magyarországon. A mai rohanó és túlcivilizált környezetet megelégelve és hátrahagyva 7 család újra benépesítette az addigra kihalt Gyűrűfűt.

 

Lovastanya Vendégház az Öko tudatos szálláshely.
A Lovastanya Vendégház a környezettudatosság szellemében várja a vendégeit.

 

Ez a 7 család a természetet tiszteletben tartva, energiatakarékosan és környezettudatosan éli mindennapjait. A Gyűrűfűn található összes épület, így a Lovastanya Vendégház is természetes alapanyagokból (vályog, kő, fa stb.) épült. Rendelkeznek saját szennyvíztisztító nádágyassal. A fűtés a nap energiájának felhasználásával és fával valósul meg. A csapadékvizet esővíztárolóban gyűjtik és nem használnak a természetre káros vegyszereket.

A faluban kaphatóak saját helyben készített, az egészségre semmilyen káros hatással nem rendelkező biotermékek. Ezek közé tartozik a kecske illetve tehén –tej, -sajt, -túró, -kefír és hús, illetve a tojás.

Viszonylag közel található a Zrínyi által elhíresült szigetvári vár és a Zrínyi-Szulejmán emlékmű (35 km), az abaligeti cseppkőbarlang és denevér múzeum (20 km), sokak kedvence az Orfűi tó (25 km), valamint Pécs város nevezetességei (35 km).

A Lovastanya Vendégház 2002-ben épült vályogfalú ház. Az épület kialakításánál is törekedtek a tulajdonosok arra, hogy a lehet legteljesebb mértékben természetes anyagokat használjanak az építkezés alatt. Viasszal kezelt a szobákban található hajópadló, de a konyhában lévő padlóburkoló tégla is. A házban több fatüzelésű kályha is található, ami gondoskodik az ideális hőérzetről. A melegvíz ellátásban pedig a napkollektorok segítenek számunkra.
A szobákban nincsen TV, de még a mobiltelefon használathoz szükséges térerő lefedettség sem mindig elérhető. Így tényleg minden adott ahhoz, hogy amikor itt nyaralunk a civilizáció okozta negatív hatásokat a hátunk mögött hagyhassuk és egy új világot tapasztalhassunk meg.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

92 − = 91