Mackólak Vendégház

 

Pécshez közel, a Zengő alján csöndes kis zsákfaluban, Hosszúhetényben, gyönyörű, érintetlen, mesébe illő természeti környezetben várja a pihenni, elcsendesedni vágyó társaságokat a Mackólak Vendégház. A természet közelsége kitűnő segítséget nyújt elfelejtenünk a hétköznapok rohanásait.

 

A Mackólak Vendégház 4 napraforgós Ökoporta.
A Mackólak Vendégház változatos programokkal várja a vendégeit.

 

Húsvét előtt és ősszel minden évben egy-egy hetes böjt kúrát tartanak orvosi felügyelettel. Májusban pedig egyhetes jógatábort hoznak össze, finom vegetárius ételekkel, sok kirándulással és napi kétszer másfél óra jógával a hegyen lévő jógás teraszon.

A Mackólak Vendégház környékén számtalan termálfürdő közül válogathatunk. A gyógyvizek sokaságát a mecseki mészkőnek köszönhetjük. Az ásványokban gazdag forrás vizek nagyon sok betegségre jelentenek megoldást. Amennyiben egy ilyen lehetőségre vágyunk, úgy szaunát, só barlangot és jó pár medencét is kipróbálhatunk.

A környéken található túraútvonalak nagy lehetőséget rejtenek magukban. A lovaglási lehetőség és a lovas kocsikázás is szerepel a lehetőségek között. Emellett még a környező vár meglátogatására is van lehetőség.

A Mackólak Vendégház 2011-ben elnyerte az Ökoporta címet.

Az épületen napkollektor segíti a vízmelegítést. A vendégek álmát saját készítésű tönkölypelyva párnáink édesítik meg. A Ház birtokán egy kis bemutató gyógynövény – és fűszerkert található. A füvet tili-toli kézi fűnyíróval nyírják. A szemetet szelektíven gyűjtik.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

65 − = 61