Zengő Vendégház

 

Hosszúhetényben fekszik a Zengő Vendégház. Ez az igényesen és környezetvédelmi szempontok alapján felújított parasztház nyugodt és csendes környezetben várja a vendégeket.

 

A Zengő Vendégház a Mecseknél fogadja a vendégeket.
A Zengő Vendégház kellemes, nyugodt falusi környezetben várja a látogatókat.

 

Amikor Hosszúhetényben járunk érdemes megnézni a borbélyműhelyt, amit az eredeti bútorzattal 2009-ben megnyitotta az önkormányzat a látogatók előtt. Itt a Szauer borbélydinasztia több generációs műhelyét lehet megtekinteni, az összes a régmúltban használt eszközzel együtt.
A másik látványosság az üvegkiállítás a faluban. Hosszúhetény közelében, a XVIII. század végén jelentős üveggyártás folyt a Kelet-Mecsek erdőségeiben. A kiállító térben az itt dolgozó embereknek és magának az üveggyárnak is emléket állít a kiállítás az ásatások során előkerült tárgyi emlékekből.

A Hosszúhetényben található tájház a falusi élet mindennapjaiba enged betekintést. A több mint 150 épült épületet 2011-ben újították fel és rendeztek benne kiállítást. Több szoba a kor hangulatának megfelelően lett kiállítva, de a különleges hosszúhetényi népviseletet is megcsodálhatjuk. A tájház két terme foglalkozik a kenderfeldolgozás és a fazekasság bemutatásával. Megtekinthető még az első magyar mezőgazdasági gépgyár még ma is működőképes cséplőgépe is. A tájház rendszeres szervez túrákat, ahol a környék dűlőit és azok elnevezéseit ismerhetik meg a résztvevők.

Hosszúhetén és annak környéke remek lehetőséget teremt a gyalogos, a kerékpáros vagy akár a lovas túrák számára is. Kellemes szállás, mennyei ételek és színvonalas programok várják az üdülni vágyókat.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 89 = 92