Diós Tanya

 

A Diós Tanya Békés külterületén található egy csendes, nyugodt környezetben. A szállástól mindössze 4 km-re található a Kettős-Kőrös folyó természetes medre. Állatokban és madarakban gazdag bioszféra található a tanyán és annak közvetlen közelében.

A tulajdonosok külön megfigyelődombot létesítettek a vendégek számára, hogy könnyebben tudják tanulmányozni az állatvilágot, illetve egy madáritatásra szolgáló tó is megfigyelhető a birtokon. Innen könnyűszerrel láthatunk vadnyulakat, őzeket, de akár még vadászó sasokat is.

 

A Diós Tanya a nyugalom szigete.
A Diós Tanya nem csak remek kikapcsolódási lehetőség, de betekintést kaphatunk egy gazdaság működésébe is.

 

A Diós Tanya területén komplett ökogazdaság is üzemel, amelyet rendszeresen a nagyközönségnek is bemutatnak a tulajdonosok. A gazdaság két fő büszkesége az állatállomány és az igényesen megművelt gyümölcsös, de rendelkezik még napelemes aszalóval, saját feldolgozó üzemekkel, gazdasági épületekkel. Az itt készült bio kecskesajt messze földön híres. Nagy hangsúlyt fektetnek a gazdák a gyümölcs feldolgozására és új termékek bevezetésére is. Ilyen termékek a hidegen sajtolt olajok.

A gazdaság biotermékei széles spektrumot ölelnek fel.

Bio minősítéssel rendelkeznek a birtokon termelt gyümölcsök: alma, barack, birs, cseresznye, dió, körte, meggy, mogyoró, szilva. Ezekből a terményekből első osztályú lekvárok és aszalványok készülnek, a csonthájas gyümölcsökből pedig olajat sajtolnak.

A tanyán található összes növény feldolgozásra kerül valamilyen formában. Igény esetén ezek a jó ízű biotermények a vendégek számára is elérhetőek. A lekvárok a hagyományosnak tekinthető rézüstben készülnek. Igény esetén 10-15 főnek is lehetősége van helyben készült kakas-, csirke-, valamint pincepörkölt elfogyasztására.

 

A Diós Tanya igényes birtoka.
A Diós Tanya mesébe illő környezettel várja az idelátogatókat.

 

A kirándulási lehetőségek nagyon változatosak.

A város folyamatosan fejlődésben van. Új kikötő és uszoda is várja az idelátogatókat. Az emberek nagyon vendégszeretőek és barátságosak. Fejlett kerékpárhálózattal rendelkezik a környék, a szálláson pedig alapszintű kerékpárjavító készlet is rendelkezésre áll.

A Kőrös-Maros Nemzeti Park a szomszédban fekszik. A horgászási lehetőségek száma szinte végtelen. A közelben találhatóak az ország legjobb gyógyfürdői is.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 47 = 57