Simai Vendégház

 

A mindössze 20 fő állandó lakossal rendelkező Sima nevű településen fekszik a Simai Vendégház. A nyugalom és csendes kikapcsolódás garantált a szálláson. A természet közepén elhelyezkedő települést több természetvédelmi terület is körülveszi. Tiszta, friss levegője teljes mértékben kicseréli a vendégeket.

 

A természet szívében várja vendégeit a Simai Vendégház.
A Simai Vendégház egy mindössze 20 fős településen fekszik, ahol a nyugodt, csendes kikapcsolódás garantált.

 

A túrázás kedvelőinek kiváló úti cél a Simai Vendégház, mivel több túraútvonal is kipróbálható a környéken. A közeli lankás domb és hegyoldalak változatos felszíne, a patakok és források változatossága teszi felejthetetlenné az utat.

A közelben érdemes megtekinteni a Boldogkő várat. A Palotaszárnyban található ólomkatona terepasztal több ezres nagyságrendű. A magyar történelem sorsdöntő csatáit ábrázolja határozott koncepció szerint. A kiállítás volumenére jellemző, hogy egész Közép-Európa legnagyobb ilyen látványossága kapott helyet a várban. A Malom-bástya renoválása a kornak megfelelően történt úgy, hogy a látogatók ki is próbálhatják hogyan működött ez a malom a valóságban. Az Északi védmű és az alsóvár kapuja is a kutatási eredmények alapján lett kivitelezve. Emellett számtalan kiállítás is várja a látogatókat. Ilyenek a régészeti és hadtörténeti kiállítások, a börtön-, és kínzókamra, valamint a kovácsműhely.

A szintén közeli városban Szerencsen a Szerencsi várban kapott helyet a Zempléni Múzeum. Itt tekinthetjük meg a Városi Kulturális Központot és Könyvtárat is. Állandó kiállítások is várják a látogatókat. Rákóczi Zsigmond és koráról és a Szerencsi vár építéséről is.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

− 4 = 4