Dohányos-ház Pusztai Fogadó

 

A Dohányos-ház Pusztai Fogadó réges-régen az Esterházy-uradalom szerves részeként cselédház funkciót töltött be. Az épület helyén, ami 1912-ből származik, még csárda állt. A felújítása után alkalmassá vált vendég fogadásra az év egész részében. A szállás egy fokozottan védett helyen helyezkedik el. Az ablakokból lehetőség nyílik a több mint 500 állatot számláló, őshonos magyar szürkemarha gulyában gyönyörködni. Ez a vidék Európa leghíresebb madárlelőhelyei között számon tartott terület. Itt a madarak tökéletes táplálkozási és pihenő helyet nyújt a vándormadarak számára. Azoknak is akik nálunk költenek, és azoknak is akik csak vándorlásuk során pihennek meg ezen a helyszínen.

 

A Dohányos-ház Pusztai Fogadó fokozottan védett helyen fekszik.
A Dohányos-ház Pusztai Fogadó igazi étel különlegességekkel várja a vendégeket.

 

A Dohányos-ház Pusztai Fogadó különlegessége, hogy a fogadó étlapján a legkülönlegesebb és legízletesebb szürkemarha húsból elkészített ételeket rendelhetnek a vendégek. Igazi kulináris élvezetekben lehet rész azoknak, akik megkóstolják ezeket a különlegességeket. Elég csak a csíkvarsai csípős csodafalat nevet viselő szürkemarha szalámira vagy a szürkemarhából készült pörköltre gondolni. Az állatok húsa egyesíti a réten található gyógy-, és fűszernövények aromájának a keverékét.

A Csákváron fekvő Dohányos-ház Pusztai Fogadó a vendégek számára több látnivalót is nyújt a közelben. Ilyen nevezetesség az Eszterházy kastély és a Fazekas Emlékház. Érdemes megtekinteni a Vértes Helytörténeti Múzeum kiállító termeit és a Geszner-ház Természettudományi Kiállítás kultúrális programját is. A Vidéken több tanösvényt is bejárhatnak a túrázás kedvelői.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

+ 21 = 24