Dorottya Udvar

 

Hortobágy szomszédságában egész évben várja a természetet szerető embereket a Dorottya Udvar. A vendégház mintegy 100 éves épület, de a mai kor igényeihez mérten teljesen fel lett újítva. A szállás minden része maga a megtestesült történelem.

A ház felújításánál is komoly figyelem összpontosult arra, hogy a munkálatok ökológiai szempontok alapján legyenek elvégezve. Ez azt jelenti, hogy bár nem mondtak le a tulajdonosok a mai kor kényelmi követelményeiről a vendégek igényeinek figyelembe vétele miatt, mégis sikerült természetes anyagokból, hagyományos magyar bútorokkal ellátni a vendégházat.

 

A Dorottya Udvar egyik épülete.
A Dorottya Udvar kellemes kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

 

A Dorottya udvar képes volt megszerezni a legmagasabb 4 napraforgós minősítést. Emellé még az Európai Unió Village+ ökológiai minősítést is is bezsebelte. Ezek a díjak is jól tükrözik azt, hogy aki itt száll meg, az számíthat arra, hogy igen magas minőségben lesz része.

A vendégház Tiszacsege szélén található, így biztosak lehetünk abban, hogy nyugodt, csöndes kikapcsolódásban lehet részünk. A vendégház egy nagy telken található, ahol több gyümölcsfa termése is szabadon fogyasztható.

A közeli gazdaságból igény szerint friss tej illetve tojás is beszerezhető.

Vonulási időszakban a kertből is könnyen tanulmányozhatóak a madarak. Ez egy egészen fantasztikus látvány és élmény lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Emellett a környék parasztgazdaságaiban közvetlen közelről is meg lehet nézni a hagyományos magyar állatfajtákat.

A felújított vendégház 50cm vastag vályogfalakkal rendelkezik, ami nyáron hűsíti a házat, télen pedig a kályha melege teszi kellemessé a belső hőmérsékletet. A Dorottya Udvarban 4-5 fő fér el kényelmesen egyszerre.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

34 − 29 =