Napra-forgó Vendégház

 

A Napra-forgó Vendégház a csodálatos szépségű Szilvásvárad központjában helyezkedik el. A szálláshoz igény esetén reggelit és félpanziót lehet rendelni. Az udvarban a parkolási lehetőség adott. A kertben grillezési, és tűzgyújtási lehetőség rendelkezésére áll a vendégeknek. A gyermekek számára az udvaron játszótér biztosítja az önfeledt szórakozás lehetőségét.

 

A Napra-forgó Vendégház kellemes pihenési lehetőséggel várja a vendégeit.
A Szilvásváradon fekvő Napra-forgó Vendégház számtalan programmal várja az idelátogatókat.

 

A közeli, 5 km hosszú csodaszép Szalajka völgyet nyáron hangulatos kisvasúttal is körbe lehet utazni. Meseszép látványt nyújt a 17 méter magasról alázúduló Szalajka-patak vize, amely fátyollá permeteződik. Az egykoron a völgyben dolgozó és ott élő szénégetők életébe egy Szabadtéri Erdei Múzeum nyújt betekintést.

A Városban és annak környékén számos látnivalót tekinthetnek meg a vendégek. 2000-ben épült meg a Millennium Kilátó, amely pompás látvánnyal, a Bükk minden évszakban más képével ajándékoztatja meg azokat, akik felmennek rá. A kilátóhoz felvezető út mentén mintegy 20 ismertető táblát is elhelyeztek egy tanösvény keretein belül. Ezek a táblák a kilátóig mintegy 210 m-es szintkülönbséget segítenek leküzdeni a turistáknak.

A Pallavicini kastélyt Szilvásváradon még a XVIII. században építették. Manapság már szállodaként üzemel. Tőle alig 100 m-re található a Lovas Múzeum és Ménesistálló, amely 1860-ban épült meg. Itt láthatóak a híres lipicai ménes legszebb apaállatai. A Középkori Börtönmúzeum és Panoptikum a középkor jelentős városainak a büntetés-végrehajtási gyakorlatai mutatja be az érdeklődők számára.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

85 − 83 =