Ágnes Vendégház

 

Az Ágnes Vendégház Szenna településen található. A rohanó városi világ után itt nyugalomra és békére lelnek a vendégek. A falumúzeum és a megyeszékhely közelsége is nagy vonzerőt jelent. Szennát a falusi turizmus paradicsomának is szokták emlegetni, nem ok nélkül.

 

Az Ágnes Vendégház stresszmentes környezetet biztosít.
A messze földön híres Szennai falumúzeum közelében található az Ágnes Vendégház.

 

A faluban található szabadtéri néprajz gyűjtemény, a Szennai Skanzen. Az országban egyedülálló módon, egy falu közepén.  A Szennai Skanzent 1978-ban nyitották meg a nagyközönség előtt. Itt található Somogy egyik legszebb műemléke, egy református templom, amely 1785-ben épült. A múzeum területén megtekinthetjük és átélhetjük Somogy örökségét. A múzeum egyik célja, hogy összegyűjtse a tárgyi, gasztronómiai és szellemi különlegességeket és azt tovább adja a következő generációknak.

Érdemes meglátogatni a Vadvirágos utat is, amely a Zselic tájegységben található, és az őshonos növényeket mutatja be a látogatóknak. Kizárólag védett vagy fokozottan védett növényfajok közül 12-őt örökít meg. A szoborcsoport 2 m magas és fatörzsből faragott alkotások.

Az Ágnes Vendégház előzetes egyeztetés alapján házi készítésű, és helyi termékekkel várja az ide látogatókat. A tulajdonosok biogazdálkodást folytatnak, az udvaron fűszerkert található. A portán állatok is élnek.

A kertben grillező és nyársaló hely is rendelkezésre áll, illetve lehetőség van még kenyérsütésre is. Az udvar kiválóan felszerelt pihenőrésszel is rendelkezik, így a nyugodt pihenés a természetben is adott. A gépkocsival érkezők pedig igénybe vehetik a zárt parkolóhelyet.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

16 + = 24