Zsúpfedeles Házikó

 

Az Őrség egyik csodálatos településén, gyönyörű erdős, nyugodt, természetvédelmi területen Szalafőn található a Zsúpfedeles Házikó. A szállás a térség hagyományainak megfelelően lett kialakítva és a parasztház eredeti formájában lett helyreállítva. Fagerendás falak, zsúpszalma tetőfedés, külön bejáratú helységek, természetes alapanyagból készült bútorok és textilek várják az idelátogatókat. Az épületet kizárólag bió tisztítószerekkel takarítják.

 

A Zsúpfedeles Házikó a fürdőzést kedvelők nagy kedvence.
Az őrség területén vár a Zsúpfedeles Házikó.

 

A Zsúpfedeles Házikó csak egyben kiadó 20000 Ft/éjszaka áron 1-4 személy részére.

A településen lehetőség van kerékpárkölcsönzésre. Az ide látogatók több fajta népi mesterséggel is megismerkedhetnek. Egyrészt a tökmagolaj préselésével, és a kosárfonás, kópickötés elsajátításával is gazdagodhatnak a vendégek. Lehetőség van házi sajtot kóstolni és vásárolni. Pityerszeren egy Szabadtéri Falumúzeumot érdemes meglátogatni.

A Zsúpfedeles Házikó vonzáskörzetében házi mézet is lehet vásárolni, de fazekasoknál még korongozási és vásárlási lehetőség is van. A fürdőzést választók számtalan lehetőséggel találkozhatnak. A közeli természetes tavakban nem csak fürdeni, de csónakázni, vízibiciklizni és horgászni is lehet a gyönyörű dombos környezet közepette. Emellett élmény, és gyógyvízfürdők is várják az érdeklődőket nem csak Magyarországon, hanem Ausztriában, és Szlovéniában is. Emellett tájházak, skanzen, műemléktemplomok, és helytörténeti gyűjtemények is várják a nyaralni vágyókat.

A Zsúpfedeles Házikó ideális választás mind az aktívan pihenni vágyók, mind a passzív, nyugodt kikapcsolódást keresők számára is. Erről remek lehetőségek és védett természeti területek gondoskodnak.

 

Elérhetőségek >>>

 

Szólj hozzá!

− 1 = 1