Zöldgyertya avagy 100% szójaviasz gyertya már Magyarországon is

 

Szójaviasz gyertya Hallottál már arról, hogy a szójaviasz gyertya miért azoknak készült, akik életük minden területén a környezettudatosságra törekszenek?
Tudod mi a különbség a szójaviasz gyertyák és a hagyományos paraffinból készült termékek között?

 

 


A piacon jellemzően ismert gyertyák szinte kizárólag paraffin gyertyák, aminek szinte senki nem ismeri a hátrányos tulajdonságait, káros hatásait.
Ez úgy néz ki, mintha finomított kőolajat gyújtana meg, és annak jelenlétében egy légtérbe zárva élvezi a kellemes hangulatot, miközben legkevesebb 11 féle toxikus anyag szabadul fel.

 

A friss alma és a pikáns fahéj illata szója viasz gyertya csomagolásban.

Alma és fahéj illatú szójaviasz gyertya.

 

A szójaviasz gyertya égése során nem bocsát ki fekete füstöt és kevesebb korommal, tisztábban ég. Fontos előnye, hogy égési ideje közel 50%-kal hosszabb, mint a paraffin gyertyáé.

A szójaviasz gyertya családi manufaktúrában készül kézzel öntve, sok éves gyártási tapasztalattal. A termékcsaládot a diszkrét megjelenés, színezőanyagok nélküli kiváló alapanyagok, alkoholmentes parfüm illatanyag az, amely kiemeli a tömegből és teszi egyedülállóvá ezt a fajta gyertyát.

További információt a www.greencandle.net weboldalon találsz, valamint a terméket egyszerűen megrendelheted a http://greencandle.superwebaruhaz.hu/ oldalon keresztül.

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

4 hozzászólás az alábbi bejegyzésehez: Zöldgyertya avagy 100% szójaviasz gyertya már Magyarországon is

 1. B. Péter szerint:

  Elárulnád, hogy mi az a 11 toxikus anyag, ami a gyertya égésekor keletkezik?
  Tényleg érdekelne.
  Én csak az akroleinről tudok, de az ugyanúgy keletkezik szójaolaj égetésekor is.
  Egyébként milyen eljárással szilárdítják meg a szójaolajat ? Mert az folyékony.
  Köszönöm előre is.

 2. Zöldgyertya szerint:

  Kedves András!
  A szójabab, amelyet szigorúan ellenőrzött -amerikai- családi gazdaságok termesztik, előzetesen laboratóriumi vizsgálatokon mennek keresztül -amelyeket mi is megkaptunk. Semmiféle növényvédőszert, rovarírtót nem tartalmaznak.
  Ellenben a paraffinból készült gyertyák pakurából készülnek, ez a kőolaj-származék, mely 11 féle toxikus anyagot bocsát ki égése során,így az semmilyen módon nem óvja környezetünket,egészségünket, sőt! Az igaz, hogy a szállítási költségek magasabbak, mintha “helyi” termelőktől kerülne be az alapanyag,viszont ez a termék az előállítása minden fázisában családi gazdaságok megélhetését segíti.

 3. KörnyezettudatosÉlet.hu szerint:

  Szia András!
  Egyetértek azzal, amit írtál.
  A forgalmazók oldalán ezt az információt találtam. Remélem, megnyugtató számodra.

  “A termékek alapanyaga az EcoSoya szójaviasz, mely az NGI cégtől származik, 100% tisztaságú szójabab olaj felhasználásával készül. A viasz természetes, biológiailag lebomlik, genetikailag módosított anyagoktól mentes, nincs benne mérgező anyag, rovarirtószer, növényvédőszer, petróleum, paraffin vagy méhviasz. Az EcoSoya kóser minősítésű, nem vesz részt állatkísérletekben.”

 4. András szerint:

  Ha helyben, vegyszer mentesen, alacsony köolaj felhasználással termesztett szójából készült akkor jó. Ha tengeren-túli, génkezelt, agyongépesített, agyonpermetezett termesztésből, akkor lehet hogy a hagyományos gyertya jobban óvja a környezetet.
  Az +50%-os “üzemidő” viszont kimondottan tetszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Read previous post:
A szaunázás szabályai

  Már a gyerekek is tudják, hogy a tavasz az új élet kezdete. Éppúgy, ahogy a környezetünknek, ugyanúgy nekünk is...

Close