A mai Föld Óráját ne hagyd ki!

 

A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

A Föld Órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, majd 2008-ban vált nemzetközivé.

Magyarországról idén már 130 település és több mint 11000 ember regisztrálta magát az eseményre, rajtuk kívül pedig rengeteg iskola, közintézmény, nagyvállalat és kisvállalkozás. Olyan híres látványosságok borulnak sötétségbe, mint a tatabányai Turul, a Parlament vagy a Művészetek Palotája.

Ha nem szeretnéd egyedül tölteni ezt az órát, akkor gyere Te is a Budai Várba.

A közös visszaszámlálás után kapcsold le Te is a WWF-fel Budapest fényeit, majd vegyél részt egy fergeteges dob-partin.

Ha van dobod, hozd magaddal, ha nincs, bármilyen erre alkalmas eszköz megteszi, legyen az fazék, fakanál, cintányér. A sötétben nemcsak az alkalomszerűen összeverődött banda koncertjét élvezheted, hanem a tűzzsonglőrködéssel is megismerkedhetsz a Tűzmadarak jóvoltából.

 

 

Helyszín: Budai Vár, Savoyai terasz

Időpont: 2010. március 27.  20.30h

A bejegyzéshez kapcsolódó videót itt nézheted meg >>>

 
 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Read previous post:
A víz világnapja – március 22.

  Az ENSZ 1994-ben nyilvánította március 22-ét a Víz Világnapjává, azóta világszerte ezen a napon ünneplik egyik legféltettebb kincsünket, a...

Close