Arborétum a város felett?

 

Arborétum a város felett?A városban élő emberek sok esetben híján vannak a zöld felületeknek. Ha Te is városban élsz, akkor biztos eszedbe jutott már az, hogy ezeket a területeket hogyan lehetne növelni. Arborétum a fellegekben? Mégis hogyan?

 

 

Szöulban a városvezetés úgy döntött, hogy egy 17 méter magasban futó autópályát városi parkká alakít át. Az arborétum ötlete abból eredt, hogy az 1970-es években épült pályaszakaszról 2006-ban kiderült, hogy a szerkezete a zsúfolt forgalom által megkövetelt biztonsági szabályoknak nem felel meg. Az út újrahasznosítását pedig ilyen kreatívan oldották meg.

 

Arborétum a város felett?
A családok magas szintű és kulturált kikapcsolódási lehetőséget kaptak az égi arborétum által.

 

A felüljárón kialakított különleges arborétum több, mint 250 növény fajnak ad otthont. Fák, cserjék és virágok sokasága várja a látogatókat. További érdekessége, hogy a koreai ábécé sorrendjében vannak a növények kiállítva.

 

Arborétum a város felett?
Az arborétum virágzó növényei lenyűgöző látványt nyújtanak.

 

A magaslati növénykert nem pusztán sétára alkalmas.

Az emberek a kert természetes szépségén kívül kulturális és szabadidős programokon vehetnek részt.

Emellett a látogatók kényelmét kávézók, teázók, piacok, könyvtárak, üvegházak és virágüzletek is várják.

 

Érdekes volt? Hasznosnak találtad?

Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre az oldal tetején lévő zöld dobozban, hogy hétről hétre értesíthessünk az egészséges táplálkozással és környezetbarát életmóddal kapcsolatos információkról, hírekről, eseményekről.

 

Szólj hozzá!

40 + = 43